update 'n warm huis

07-09-2020

'N warme huis update

We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk met de jongeren van een warm huis. Na een heerlijke vakantie waarbij de jongeren natuurlijk allemaal genoten hebben van de vakantie-opvang zijn we nu weer over gegaan op de orde van de dag.

De kinderen en jongeren zitten weer op school en bezoeken na school de NSO, de jongeren die klaar met school of in de laatste jaren van hun school loopbaan zitten maken gebruik van de dagbesteding van 'n warm huis. 

Sinds de zomer zijn we naast de woensdag ook gestart met dagopvang op de dinsdag, hoe leuk is dat!? Nou heeeeel leuk !!! We beginnen de ochtend om 8 uur en maken de dag vol tot 18.00 uur. Tot 15.00 uur vermaken wij ons met arbeid gerelateerde activiteiten. We werken in de groentetuin, we brengen folders rond in de wijken en sinds kort werken we in de kantine van de voetbalclub Den Dungen! We maken soep die we verkopen, en we leren huishoudelijke taken aan de jongeren, erg belangrijk want het zo zelfstandig mogelijk zijn, zelfredzaamheid is een belangrijk doel van onze groep. Onze jongeren vinden het heerlijk om te doen logisch want het is zinvol. Zinvol wil zeggen dat het ZIN heeft en dat geeft aan voldoening! Daar word je dus gelukkig van, zo simpel kan het soms zijn. 

Op de donderdag zijn we ook gestart met dagopvang voor onze jongeren, op donderdag maar ook op dinsdag zijn er nog plekjes vrij, dus als jij iemand bent of kent die zin heeft in een leuke dagbesteding op de dinsdag of donderdag, als jij houdt van zinvol bezig zijn, als jij dat graag in je eigen tempo wil doen en als jij kan genieten van gezelligheid stuur dan gerust een email voor meer info of check de website van www.nwarmhuis.nl 

In de weekenden is het volle bak, 2 zaterdagen in de maand hebben we een kids en een jongeren groep waar we tal van activiteiten mee ondernemen. Die zaterdagen bieden we een gevarieerd programma en ook zijn er weer een aantal logeer-weekenden gepland. 

al met al van alles op stapel zinin !!! 

warme groet Ramona Nederkoorn